• Kontrollera kablarna och se till att de sitter korrekt i uttagen på datorn och skärmen.
  • Se till att din skärm är inställd på rätt signal.
    Många skärmar har möjlighet att byta signal automatiskt men ibland måste man göra detta själv. Detta brukar man hitta via knappen Menu eller Input på skärmen.
  • Prova att ansluta datorn till en annan skärm för att utesluta fel på datorn.
  • Prova med annan skärmkabel.
  • Om din dator har ett dedikerat grafikkort (oftast på speldatorer) så är det viktigt att skärmen ansluts i grafikkortet och inte i uttagen på moderkortet. Man vet att uttaget sitter på moderkortet när det sitter tillsammans med USB-portarna på datorn. Grafikkortet sitter oftast längre ner på baksidan av datorn.