Om du har kopplat din enhet till Google så kommer du behöva ta fram ditt lösenord för ditt Google-konto för att fortsätta. Använder du Gmail så det samma lösenord.

1. Gå till Inställningar på enheten.

2. Beroende på vilken enhet du använder kan återställningsalternativet hittas under Allmänt, System, Allmänna inställningar eller Allmän hantering.

3. Välj det alternativ som innebär fullständig återställning. Står oftast Fabriksåterställning eller Återställ till fabriksinställningar.

4. Bekräfta med ditt lösenord om du har ett sådant gå vidare med återställningen.

5. När enheten är återställd kan du ställa in den som en ny enhet eller återskapa från säkerhetskopia.